Saturday, 8 December 2012

Bile Kite Sayangkan Seseorang



Bile kite sudah mula menyayangi seseorang tu , , kite akan sentiasa ingin kan die bahagia . . Kalau boleh setiap saat kite ingin bersame nya . . Bile kite sayang seseorang tu , , kite tunggu die lame mane pun tak pe . . Tapi bile die tunggu kite , die marah-marah . . Hati kata ala , adat lah ade yang menunggu dan ditunggu . . Bile kite sayang seseorang tu , kite tak tido pun tak pe sebab nak layan die mase die tengah bosan . . Tapi bile kite bosan , , ade die layan kite ?  ? Hati kate tak pe lah , , mungkin die sibuk kott . . Bile kite sayang seseorang , , kite sentiasa nak bercerita dengan dia sebab tak nak die bosan . . Ape yang kite cerita kan tu , , die wat macam kite cerita dengan batu . . Tapi bile die cerita dengan kite , , kalau kite wat macam tu kat die mesti kite kena marah . . Hati kate tak pe , , sayang lah kate kan . . Bile kite sayang seseorang tu , , kite sentiasa mengalah bile gaduh dengan die , , cube ajak die bincang elok-elok . . Tapi die buat tak tahu je . . Even kite cube untuk pujuk die and ajak die bincang pun , , die buat tak tahu je . . Hati kate tak pe lah , , mungkin die tengah tension and perlukan mase . . Bile kite sayang seseorang , , kite sentiasa nak bergayot dengan die . . Tapi bile kite nak kol , , ade je alasan die . . Kawan die kol , , bile-bile masa pun boleh . . Hati kate tak pe lah , , kawan die kawan kite jugak . . Bile kite sayang seseorang , , kite sentiasa cuba untuk happy kan dia walaupun masa tu hati kite tengah sakit . . Hati kate tak pe lah , , kebahagiaan dia kebahagiaan kite jugakk . . Bile kite sayang seseorang tu , , kite cukup risau bile die cakap die sakit . . Tapi bile kite sakit , , die cakap jage diri , , makan ubat . . Hati kate tak pe lah . . Tak kan lah die nak kena fikir kan kite je . . Bile kite sayang seseorang tu , , kite cuba juga untuk faham dia . . Tapi pernah tak die cube untuk faham kite ? ? Hati kate tak pe lah , , tak kan nak suruh die faham kan kite je . . Bile kite sayang seseorang , , kite sentiase maafkan die , , walaupun waktu itu hati kite masih terluke . . Hati kate tak pe lah , , kite bukan sape-sape untuk hukum die . . Bile kite sayang seseorang , , kite tak pernah bagitahu die bile kite menangis . . Kite tau kalau kite bagitahu pun , , die tak akan faham macam mane kite rase . . Hati kate tak pe lah , , tak kan lah semue benda nak bagitahu kat die . . Bile kite sayang seseorang , , kite cuba untuk tak bersikap pentingkan diri sendiri . . Tapi die tak pernah pun cube untuk ambil tahu semua tu . . Hati kate tak pe lah , , dah tu perangai die . . Terima je lah segala baik dan buruk die . . Bile kite sayang seseorang , , kite sayang nak tinggalkan die buat selama-lamanya . . Sebab kite takott die tak bahagia . . Tapi bile kite cakap seolah-olah macam nak tinggal kan die , , die cakap lebih kurang je . . Hati kate ya Allah , , macam mane lah bile kite dah tak ade lagi dalam hidup die , , mesti die bahagia kan ? ? Bile kite sayang seseorang , , kite tak akan pernah sanggup tengok die derita . . Tapi pernah tak die cube untuk hargai kite ? ? Hati kate , , tahu tak betape sayang nye kite kat die ? ? Bile kite sayang seseorang , , kite sanggup tinggal kan die untuk orang lain . . Walaupun mase tu hanya Tuhan yang tahu macam mane kite rase . . Agak-agak die sedar tak pengorbanan kite tu ? ? Hati kate , , tak pe lah . . Kite ikhlas lepaskan die . . Asal kan die bahagia . . Bile satu hari nanti die dah sedar dan kite dah tak ade lagi dalam dunia ni , , die datang ke pusara kite . . Die mintak maaf sebab pernah abaikan kite . . Die mintak maaf sebab pernah buat kite tunggu-tunggu die . . Die mintak maaf sebab tak hargai kite . . Die mintak maaf sebab selalu nampak salah kite je . . Die mintak maaf sebab selalu tak hiraukan kol kite . . Die mintak maaf sebab tak pernah cube untuk dengar segala luahan hati kite . . Die mintak maaf sebab pernah pentingkan diri die sendiri . . Die mintak maaf sebab tak pernah ambil kisah tentang pengorbanan-pengorbanan kite . . Die mintak maaf sebab tak pernah ambil tahu tentang setiap air mata kite yang jatuh sebab die . . Namun die jugak sedar semue nye sudah terlambat . . Die juga sudah terlambat untuk mengungkapkan kate maaf :'( . .

DIA :-/





OH TUHAN . .
KU SAYANG DIA . .
OH TUHAN . .
KU RINDU DIA . .
DI MANAKAH HILANGNYA ? ?
DIRINYA YANG BERNAMA CINTA . .
SUNGGUH BUKAN PERPISAHAN KU MAHU . .
SUNGGUH TAK BERMAYA DIRIKU . .
DISAAT AKU DISINGKIRKAN OLEH DIRIMU . .
APA YANG HARUS KU PERKATAKAN ? ?
KINI KU TELAH DILUPAKAN . .
MUNGKINKAH INI BISA MEMBUAT KAU BAHAGIA ? ?
OOOUUUHHH . .
DI MANAKAH KESILAPAN DIRIKU ? ?
CUBALAH KAU TERANGI PADAKU . .
AGAR BISA DAPAT KU MENGERTI . .
PUNCANYA PERPISAHAN INI . .
KAU SENYUM KU MENANGIS . .
KAU GEMBIRA KU BERDUKA . .
MENGAPAKAH TIADA ADILNYA . .
DALAM BERCINTA . .
SEDANGKAN AKU TELAH BERJANJI . .
KU AKAN SETIA MENANTI DIRIMU . .
DIKALA SEPI , DIKALA KAU SEDIH . .
KU DOAKAN DIA TERUS BAHAGIA . .
BERSAMA INSAN YANG DICINTA . .
ANDAINYA TIDAK PERNAH KU HIDUP DI HATINYA . .
KINI SEMUA SUDAH TIADA LAGI . .
SENYUMAN YANG TERUKIR DI BIBIR . .
SEMENJAK TELAH TERJADI . .
PERPISAHAN . .
PERPISAHAN INI . .
OOUUHH . .
KU CINTA DIA :') . .

Friday, 7 December 2012

Apabila Wanita Menangis :-/



Pernah x korang tanya kenapa seorang wanita sanggup mengalirkan airmata nya hanya kerana seorang LELAKI ? ? Mungkin sebab korang dah terbiasa bahawa wanita memang suka menangis . . Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah kecuali apabila dia sudah mula menyintai seseorang . Dia sanggup merendahkan egonya hanya semata-mata kerana orang yang dia sayang . Apabila dia menangis di hadapan orang yang dia sayang , apabila dia menangis kerana orang yang dia sayang , pandanglah matanya . . Boleh kah orang yang dia sayang rasa apa yang dia rasa setelah  pandang matanya ? Pernah tak orang yang dia sayang cuba untuk memahami apa yang dia rasa ? Agak-agak , berbaloi tak dia menangis di hadapan orang yang dia sayang hanya keran orang yang dia sayangkan tu ? ? KETAHUILAH , , dia menangis bukanlah kerana dia lemah . . Dia menangis bukan lah kerana dia mahukan belas kasihan ataupun simpati . . Tapi dia menangis kerana dia tidak mampu lagi untuk menangis di dalam hatinya . . Kesedihan yang dirasai oleh nya menjadi semakin berat untuk dibendung dan juga untuk disimpan seorang diri . . Cubalah ambil sedikit masa untuk berfikir . Jika dia menangis hanya kerana orang yang dia sayang , mungkin sudah tiba masanya untuk orang yang dia sayang berfikir di manakah silapnya ? ? Kerana hanya orang yang dia sayang lah yang tahu di manakah silapnya . . Fikirkan , , suatu hari nanti ianya mungkin terlalu lambat untuk orang yang dia sayang menyesali semuanya dan juga mungkin terlalu lambat untuk orang yang dia sayang itu mengucapkan kata MAAF . . Jikalau seorang wanita menangis hanya kerana seseorang yang dia sayang , , orang itu sepatutnya tidak membiarkan dia menangis keseorangan . . Berada lah di sisinya , menemani dia . . Ataupun pujuk lah dia , hilangkan kesedihan yang ada di dalam hatinya . . Kerana dia lah yang akan setia bersama anda sehingga ke akhir hayat anda . . Jikalau seseorang wanita menangis kerana orang yang dia sayang , , tidak sepatutnya orang yang dia sayang itu meninggalkannya . Kerana waktu itu lah dia sangat2 memerlukan orang yang dia sayang . Jika orang yang dia sayang meninggalkannya di saat dia dalam kesedihan , , ianya akan membuatkan hatinya bertambah sedih dan terluka . . Jangan pernah ungkapkan kata cinta kepada seseorang wanita , , selagi belum benar-benar yakin dan bersedia untuk bercinta . . Kerana jika kata cinta telah diungkapkan kepada seseorang wanita sementara kamu belum bersedia dan yakin untuk bercinta , ianya hanya akan membuat wanita itu menangis dan sengsara . . Mugkin mudah bagi seseorang wanita melupakan cinta lamanya terutama cinya yang tulus dan ikhlas kerana ALLAH . . Tetapi bukan mudah untuk membuang parut di dalam hatinya . Belajar lah untuk menghargai wanita yang tulus dan ikhlas mencintaimu kerana ALLAH . . Kerana setelah anda melepaskannya pergi , dia mungkin tidak akan berpatah balik untuk selama - lamanya . . 

Thursday, 6 December 2012

surat SAYANG untuk awak :-(



Saya telah mengembara ke 'hujung dunia' , mencari ape yg sy inginkan . Tapi kali pertama saya bertemu awak , hati saya telah begitu riang gembira . Demi TUHAN , saya tidak tahu mengapa . Tapi itulah kebenarannya . Setelah beberapa lama kita berkawan , saya telah jatuh tersungkur ke penjuru mata awak . Saya tidak dapat membohongi perasaan saya bahawa saya menyayangi awak . Dan di saat saya begitu menyayangi awak , perasaan sayang saya berkelana mencari singgahsana di hati awak . Nyata saya tidak mampu menemuinya . Awak mencampakkannya jauh ke dasar laut yang tak mampu saya selam . Di sana awak jugalah yang menyalakan api dan membakar saya dalam diam . Saya sedih sangat bile awak kata awak tak tahu apa sebenarnya yang awak cari . Tapi jauh di sudut hati saya ini , saya merasakan awak masih belum cukup dewasa untuk memahami apa itu SAYANG dan mungkin tidak akan pernah dewasa atau mungkin juga awak belum pernah benar-benar sayang pada seseorang . Jadi selama ini , siapa saya di hati awak ? ? ! ! Saya tahu awak anggap saya seperti orang biasa dalam hidup awak . Siapa yang memujuk saya untuk membuka pintu hati ? ? Siapa yang mengajar saya bahawa sayang itu memerlukan pengorbanan ? ? Siapa yang memberitahu saya agar sentiasa jujur dengan perasaan sendiri ? ? AWAK ! ! ! . Awak mungkin jenis lelaki yang boleh disayangi ramai orang berkali-kali . Tapi saya pula seorang yang percaya bahawa dalam hidup saya hanya ada seseorang , seseorang yang nak saya sayangi . Awak , , kita hidup cuma sekali , mati  juga sekali . Melangkah pergi meninggalkan awak , telah mengambil seluruh kekuatan yang saya ada . Jangan anggap saya tinggalkan awak kerana saya bencikan awak . JANGAN ! ! ! . Bagaimana saya harus bencikan awak , sedangkan setiap hari saya merindui awak , biarpun pada ketika awak berada di sisi saya . Di setiap saat saya mengingati awak . Seumur hidup saya ini saya akan menyayangi awak . Awak , sebelum saya menghilangkan diri dari dunia awak , saya ingin nyatakan sesuatu yang tak pernah awak tahu . Kalaulah awak bertanya pada saya , sedalam mana saya sayangkan awak , ini jawapan saya :
''Kalau suatu hari awak kehilangan suara , saya akan memberikan suara saya agar awak dapat bersuara semula . Meskipun waktu itu saya akan bisu buat selama-lamanya . Kalau suatu hari awak kehilangan penglihatan , saya akan memberikan mata saya agar awak dapat melihat sayang saya biarpun waktu itu saya akan buta buat selama-lamanya . Dan kalau suatu hari nanti awak kehilangan hati , saya akan memberikan hati saya pada awak agar awak dapat hidup selamanya , meskipun waktu itu saya tiada lagi di dunia ini .''
Seseorang pernah berkata , ,
Jika kita benar-benar menyayangi seseorang , maka biarkan orang itu pergi dengan kebahagiaannya . . Kebahagiaannya akan membuatkan kita turut bahagia . .
Awakkk , ,kerana saya menyayangi awak lah saya melangkah pergi , demi kebahagiaan awak . Saya doakan supaya suatu hari nanti awak akan temui apa yang awak cari . Supaya suatu hari nanti awak akan memahami apa erti sayang yang sebenar . Supaya suatu hari nanti awak akan dapat mengetahui , bagaimana rasanya terlalu sayang seseorang dan semoga awak tak akan pernah terlewat untuk menghargainya . Awakkk , , saya percaya pada Tuhan yang mempertemukan kita . Saya tahu ada hikmahnya di sebalik semua ini dan saya tidak akan pernah mempersoalkannya . Saya juga tak pernah kesal , , sekurang-kurangnya sepanjang mengenali awak , saya telah bersikap ikhlas dan jujur dengan perasaan saya . Saya juga percaya , andai kita punya jodoh , awak akan kembali pada saya . Itu bukan harapan saya tapi saya ingin belajar untuk pasrah pada ketentuan Tuhan dan kalaupun awak tak akan pernah kembali pada saya , saya percaya mungkin itu yang terbaik . Saya akan sentiasa doakan awak bahagia dengan hidup awak .
SAYA SAYANGKAN AWAK :-) . . .

Wednesday, 5 December 2012

TANDA LELAKI SETIA & SAYANG



TANDA LELAKI SETIA
 Die bersungguh-sungguh melakukan sesuatu utk kekasih nye
dengan RELA bukan kerana TERPAKSA .
Die sentiasa ingin menghiburkan kekasih nye dan BERUBAH menjadi 
orang yang KUAT BERCAKAP .
Die banyak MENASIHATI kekasih nye kerana die amat MENYAYANGI kekasih nye .
Die berusaha MENGONGKONG kebebasan kekasih nye keranaperasaan CEMBURU yg meluap-luap .
Die sentiasa TAKUT untuk KEHILANGAN kekasih nye .
Die sentiasa MENGAWASI setiap PERGERAKAN kekasih nyekerana die berasa curiga .
Die tidak suke ade LELAKI laen RAPAT dengan kekasih nye .
Die mudah merasa CEMBURU dan SENSITIF apabila kekasih nyetidak menumpukan sepenuh perhatian kepada nye .
Adakala nye die seperti seorang anak kecil yang meminta PERHATIAN kerana die mahu kekasih nye MELAYAN nye lebih
dari orang laen .

Die menjadi orang paling RAJIN dan sanggup MEMBANTU kekasih nyemelakukan ape-ape sahaja .
Die pandai MERAJUK hati kerana mahu DIPUJUK oleh KEKASIH nye .
Die akan MENGGELABAH apabila BERJAUHAN dengan kekasih nye .
Die akan sentiase MEMASTIKAN KESELAMATAN kekasih nye .
.
♥ Die lebih MEMENTINGKAN kekasih nye daripada DIRI nye sendiri .
♥ 
Die kerap BERTANYA adakah kekasih nye MENCINTAI nye kerana
die merasa kasih nye lebih kuad daripada kekasih nye .

♥ 
Die tidak akan MELAYAN mane-mane PEREMPUAN laen yang tidak
ade urusan penting dengan nye .

♥ 
Die cube MELUANGKAN lebih banyak MASA dengan kekasih nye
walaupun terpakse menunggu kekasih nye .

♥ 
Die MEMBANGGAKAN kekasih nye di HADAPAN orang lain .
 .
Jike DITINGGALKAN oleh KEKASIH NYE die merasa serik dan
tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun die
sentiase mengharap kekasih nye , kembali kepada nye .
.
Apabile timbul ORANG yang KETIGA die akan hilang akal dan
sanggup buat ape sahaje untuk dapat kan
kekasih nye semule .
♥ Die MENGANGGAP kekasih nye sebagai orang yang paling
DIPERCAYAI .

♥ Die TIDAK akan pernah berlaku CURANG kepada kekasih nye .
SEKERAS mane pun hati die , die akan mengalirkan AIR MATA
apabila hati nye dilukai oleh kekasih nye .

Monday, 3 December 2012

I'M SORRY :'(



19-07-2011
awk msti tau kan tu tarikh ape ?
tu kan tarikh kite couple . .
xkan lah awk x ingat kan ? ?
sekeh awk klau awk x ingat :-) . .
kite mule2 text pun bkn sbb awk mmg nk ejas sy kann ?
kite mule2 text sbb sy ade something nk mtk tlg ngn awk . .
kbetulan mase tu sy single  . .
awk ajak couple . .
sy xtau nk trme or x . .
sbb sy tau n smue budak2 klas kite tau yg awk
mase tu tgah nk ejas sorg awex nie . .
sy t'kejut gk mase awk ajak couple tu . .
yela , awk kan tgah ejas 'die' . .
tibe2 awk ajk sy kapel pulakk . .
tp awk ckp awk xnk dah kat die . .
so sy pun dgn ikhlas aty , sy trme awk :-) . .
oke , back  to the title :-) . .
awk . .
sy nk mtk mf nie . . .
sbb ? ?
sbb sy t'pakse luke kan hati awk . .
sumpah , sikit pun sy xdk niat nk luke kan aty awk . .
sy wat semue nie , utk awk jugak . .
awl tahun lpas kite break . .
bulan 2 kott . .
lepas pd tu kite gduh . .
then baek balik . .
baek pun as friend . .
kite x couple balik pun . .
mmg awk ade ajk couple balik , ,
tp sy yg x dpat trme awk . .
sy pun xtau lah nape aty sy x dpt trme awk . .
bkn sy x pnah cube awk . .
sy dh cube tp entah la :( . .
even kite baek as friend pun , kite ttap mcm kapel . .
rmai yg x caye bile kite ckp kite just KAWAN . .
cikgu2 pun semue dh tau psal kite . .
hahax . .
sape lah nk caye klau dh dlm klas tu , ,
b'kepit smcam :-) . .
bnyak knangan2 kite :-) . .
spnjang thun nie , kite bnyak kali gduh . .
awk ingt x mase awk dtg knduri umah sy ? ?
awk dtg dgn ex sy . .
sy n ex tu dah lost cntact . .
pas awk balik tu , awk majok sbb sy mtk no ex sy tu . .
sy pun pdam lah no ex tu . .
mlas nk gduh2 . .
tp awk ttap gk majok . .
bape ari kite gduh . .
last2 awk text ckp rndu :-) . .
oke , kite pun baek balik . .
lpas bape bulan , kite gduh lg . .
n kali nie sy btul2 rase awk MELAMPAU . .
sbb awk gune kan bhse KASAR bile kite gduh . .
sbelum nie , klau kite gduh , awk xpnah ckp mcm tu . .
n d sbb kan tu jugakk , sy ckp kat mber2 , ,
kite mybe xkan baek dah sbb sy btul2 trase dgn awk . .
awk tau slah awk . .
tp awk ego . .
awk xnak ngalah mase tu . .
sy tau :-) . .
sy dah masak dgn prngai awk :-) . .
mase gduh , awk ade suh mber sy bg buku kat sy . .
dlm buku tu , ade gmbar2 sy . .
n last skali , awk ade tulis something . .
awk mcm buat krangan :-)  .
hehex :-) . .
jujur , sy mnangis mase bace tu :( . .
yela , awk cite semue . .
drpd mule kite knal . .
n cm2 lah awk tulis . .
skrg buku tu dah xdk . .
hari last kite exam ary tu , ,
sy bg awk balik :-( . .
awk . .
sy smpai tukar no sbb xnak ingt psal awk dh . .
pas 2 sy bukak no lame sy kjap . .
tgk2 awk text . .
pnjang text awk tu . .
skali lg awk buat krangan :-) . .
awk mtk maaf . .
awk ckp awk xdpat lupekan sy . .
oke , sy maaf kan . .
tp kite ttap KAWAN . .
sy xbleh nk trme awk dh . .
lpas kite abes SPM , awk trus ajk kapel smule . .
n sy masih lg x dpat nk trme awk . .
sy tau awk dh lame tnggu . .
tp sy pun xtau knpe , aty sy dh xdpat nk trme . .
awk suh sy lupe kan hal2 yg lame . .
lupe kan semue p'kare2 yg pnah awk buat . .
tp sy x bleh . .
bkn sy x cube awk . .
slah 1 p'kare yg sy xdpat lupe , ,
mase kite gduh , ,
sy pulang kan rntai yg awk bg kat sy . .
mase tu dlam klas . .
budak2 klas semue ade . .
n awk ambk rntai tu , awk cmpak kat luar tingkap :'( . .
awk tau x sy cyunk sgt rntai tu . .
sy xnak bg kat awk balik . .
sy nak jage . .
sy nk simpan . .
tp mber2 semue ckp better sy pulang kan balik . .
berat aty sy nak pulang kan balik kat awk . .
tp bile sy dh pulang kan blik , smpai aty awk wat mcm tu :-( . .
semue budak2 klas t'kejut . .
mber2 sy semue pndang sy . .
cube awk pkir ape sy rase :'( . .
awk . . .
sy text awk . .
sy tnye awk xnak carik awex ke . .
awk ckp xnak . .
awk nk tgu sy smpai bile2 . .
n sy pulakk xtau bile dpat trme awk . .

Thursday, 29 November 2012

SAHABAT :)



'' pd suatu hari kat sek0lah , se0rg murid tnye pd guru . . ketika tu
guru itu sedang mngajar tentang KASIH SAYANG . .

PELAJAR : cikgu , mcm mne kite nk pilih sahabat yg t'baik sbg
org yg pling kite p'caye ? n mcm mne jgak p'sahabatan tu nk
b'kekalan ? ?

CIKGU : 0k , , kamu ikut ape yg sy ckp . . kamu prgi jlan
ats rumput smbil pndang rumput dpan kamu . pilih yg pling
cntik tanpa men0leh ke blakang lg wlaupun skali
dan petik lah rumput yg pling cntik dan bwak ke klaz . .

apabila plajar t'sebut pulang ke klas , , tiada sehelai rumput
pun d tangan nye . .

CIKGU : knpe tiada rumput yg d pilih ?

PELAJAR : td mase sy b'jalan , sy carik rumput yg paling cntik . .
mmg ade bnyak yg cntik tp ckgu ckp petik yg pling cntik , maka sy pun
trus b'jalan ke depan sambil carik yg pling cntik tanpa men0leh
ke blakang lagi . . tp sampai d pnghujung pdang , sy xjumpe pun
yg pling cntik . mngkin ade d antara yg blakang td rumput yg pling cntik
tp ckgu ckap x b0leh t0leh ke blakang , jd xdk lah rumput yg sy b0leh petikk . .

CIKGU : yee . . itu lah jwapan nye . . makna nye , , apabila kite tlah b'jumpe
dgn sese0rg sahabat yg kite sayang , , jgn lah mencarikk yg lebih baekk n cntik dari itu .
sbb tu lah yg t'baekk :) . . ''

- ko ingt lg x , , ko pnah bg msj nie kat ak . . siap b'bentuk mms lg . .
dgn ade lagu nye . . epy sgt ak rase mase bace text ko nie . . ak ingt ko
lah mber yg pling baik yg pnah aku knal . . yelah , , bpe thun dah aku rpat
dgn ko . . mase kite rpat , kite slalu gurau2 . .
aku slalu g umah ko , , ko n fmily ko , , aku agp mcm fmily aku sndiri . .
xpnah kite gduh teruk2 . . klau ade pun dah lame dh . .
n xseteruk mcm skrg . .
mase kite rpat , , xpnah pun aku rase x epy . .
masing2 perangai gile2 . .
tmbah2 bile ade kat umah ko . . mcm2 kite gurau . .
sumpah aku epy n sumpah jugakk aku rindu semue tu . .
spanjang kite rpat , , rmai mber2 yg dh xnk sekali dgn kite . .
sbb x tahan dgn ko . . n setiap kali ade je mber yg dh xnk sekali dgn kite , ,
ak x pnah pun ikot die org . . sbb aku xnk tinggal ko . . aku thu klau aku
tgal ko , , ko msti sorg2 n aku dpat byang kan mcm mne rase
bile kite kat sek0lah tp xdk kwan2 rpat . . sbb aku pkir kan ko , , aku ttap dgn
ko . . x kire lah ape pun jd . . ko tahu rmai budak2 mengate ko , ,
kutuk2 ko . . n aku pun tahu smue tu . .
tp aku x kisah pun . . even aku bnyak trase dgn ko , ,
aku still dgn ko . . kat mne ade aku , kat situ ade ko . .
cube ko fkir knpe lpas sorg2 xnk kwan dgn ko ? ?
sbb pngai ko . . tmbah2 ko ego . tp aku x mcm tu . . biar lah pape pun
pangai ko , , aku ttap dgn ko . . aku trme smue baik n buruk ko . .
n mase kite form 3 , aku kpel dgn syah . . tiap2 hari aku nangis , ,
aku gduh dgn syah . . n bnyk kali syah curang dgn aku . . ko tahu smue tu . .
ko tahu mcm mne seksa nye aku kpel dgn syah . .
sbb smue tu aku luah kat ko . . dekat 2tahun aku kpel dgn syah . .
even syah selalu sakit kan hati aku , , curang ngn aku , , wat aku
nangis tp aku ttap dgn die . . ko tahu x sbb ape ? sbb aku btul2 syg die . .
xkn tu pun ko xleh nk fikir ? sampai lah bile kite form 5 . . sebelum pd kite exam ,
ko knal dgn syah . . aku dh mule rase xsdap hati . .
aku bkn jeles tp ko tu kwan baik aku , , aku dh agp ko
mcm adk bradik aku sndiri . .
aku xnk ko rase seksa mcm mne aku rase spnjang kpel dgn syah . .
yee , aku tahu skrg ko dgn syah juz adk bradik angkat . .
tp 1 hari nnti , , ko akn kpel dgn syah . .
aku knal sgt dgn syah tu . .
ko sgup gduh dgn aku sbb syah . .
ko sgup ckp mcm2 kat aku hnye sbb syah . .
ko sgup ptus kan p'sahabatan kite yg dh b'tahun2 ni hnye sbb
s0rg laki yg ko knal x sampai sebulan  ? ?
ko dah bnyak b'ubah . .
bile aku tgur ko , , ko ckp aku yg dh b'ubah . .
ko ttap dgn ego ko . .
n ego ko tu seolah2 makin tinggi hnye sbb syah . .
ko xnak ngalah sikit pun dgn aku . .
jjur aku kcewa dgn pngai ko skrg . .
ko ckp ko hrap kite xakn jmpe dah lpas pd nie ?
k fine . .
tu yg ko nak , , pegi lah mas ! !
sikit pun aku xhalang . .
aku dh ckup seksa dh d sbb kan ko n syahir . .
ko n syahir same je . .
korg nk org hrgai ko tp ko xhrgai org . .
skrg ko lebih plih die . .
k , , aku doa kan ko epy dgn die . .
n aku ? ? ko agp lah aku xpnah wjud dlm id0pp ko . .
aku dah cube nak bincang elok2 ngan ko , ,
aku dah cube ngalah dgn ko , ,
n aku jugakk dh cube p'tahan kan p'sahabatan kite . .
tp ko ttap same . .
xpe lah . . aku trme smue nie :'( . .
mulai drpd saat nie , , aku dh xknal lg sape
MAS AMIEZURA SHEIDA
N
MOHD SYAHIR
puass ? ckup2 lah slme nie k0rg buat aku sakit . .
k0rg xpnah nmpk slah k0rg . .
tp k0rg juz nmpk slah AKU ! !
ckup2 lah aku jtuh kan air mte aku d sbb kan k0rg selame nie . .
lpas pd nie , , aku xkn pnah jtuh kan airmte
aku sbb org yg mcm k0rg lg . .
d sbb kan syah , , aku f0bia utk caye kat laki . .
n d sbb kan ko , , aku f0bia utk caye kat MEMBER ! !
tp aku tahu msih rmai lg laki n mber yg lebih baik dari k0rg . .
n mulai drpd saat nie jgk , , aku akn buang smue knangn2 aku n ko , ,
aku n syah . .
utk t'akhir kali nye , , aku nk ucap kan bnyak2 trme kasih utk smue . .
aku hrap ko xkn buat dekat mber2 laen mcm mne ko buat dekat aku . .
n aku hrap syah xkn seksa id0pp gurlz laen mcm mne die seksa id0pp aku . .

Monday, 25 June 2012

perkhemahan unit unif0rm 2012 :)


Hye2 k0rang . .
Lme daa Ieka ta update bl0g niey . .
Wnduw plak asew :) . .
Hehe . .
Ieka adew ctew na k0ngsi niey . .
Asew nyew k0rang taw daa sal pew . .
Tg0wk tj0k p0wn daa taw an ?
Huhu . .
Ary jumaat lpaz Ieka mmber2 g khemah . .
At kem seri damai . .
Memey bez lhaa . .
Wlaup0wn penad , atet tpy ttap gk epy . .
C0z dpt bnyk pngalaman n dpt luan an mse nan mber2 . .
Yelhaa , thun dpan daa ta ck0wla daa . .
Ta dpt daa na asew smue urh . .
0wkeyh2 , back to0 the st0ry :) . .
Mule2 smpi cum biasew lhaa . .
gt0ng ry0ng jup paz urh kmaz2 khemah . .
Mlm urh plak paz s0lat adew aktiviti nan ckguw2 kaunseling . .
Bez gk arh . .
Ckguw s0h crik 3 0wg mber lhaa , cri mber yg lhir buln yg sme ,
jwab s0alan2 ik0d kumpulan , ltak b0t0l air
sejauh yg b0leyh lhaa , n cum2 agy . .
Yg Ieka ta leyh lpew mse crik mber 3 0wg to0 lhaa . .
Ieta kelam kabut crik mber . . Hehe :)
Paz pd uat aktiviti to0 , , tbew lhaa mse utk night walk . .
Peeerrrggghhhh . .
Memey bez lhaa . . .
Seram cj0wk d buad nyew . .
Ms0wk dlm utan urh sekumpulan2 . .
Smentare na tguw kumpulan Ieka msuk urh ,  ,
Itew 0wg daa dgr kumpulan2 yg tgah msuk jerit2 . .
Agy arh Ieka tmbah db0r . .
Smpi jew kumpulan Ieka , Ieka daa mkin db0r daa . .
Cum2 asew adew . .
Blew daa msuk dlm utan urh , , dax2 yg jdy anto0 niey nyakat sakan lhaa . .
Hehe . .
Ieka smpai jt0wh . .
Klakar asew . . .
Tpy cian at Aina , , tgan dyew cmpai atet d cbb an night walk . .
Daa b'bal0t tgan urh . .
Huhu . .
Ta pew Aina , ckaliey ckala :) . .
Pagi sbtu to0 itew 0wg cum j0gging . .
Paz pd to0 truz p'cubaan utk rempuh hlangan . .
Paz urh bwu lhaa ptandingan rempuh hlangn . .
Mse ptandingan urh , dgr anjing menyalak . .
Mkin lme mkin kuad . .
Ieka niey ingt an anjing t0wl2 . .
Abez ljuw daa Ieka lary . .
Hehe . .
Last2 radi0 jew . . .
Ieta jt0wh tr0wk mse rempuh hlangn urh . .
Cian dyew . .
Abez atet bdan dyew . .
Mlm to0 plak adew ptandingan psembahan . .
Kumpulan Ieka kne uat lak0nan . .
Itew 0wg uat sal BULI . .
Hehe . .
Paz pd urh adew cum kaunseling . .
Itew 0wg cmpai nangez dgr kaunseling urh . .
Abez dekad pkul 2 asew . .
Daa lhaa pagy cmlm urh kne ang0n awl . .
Pagy ahad p0wn kne ang0n awl . .
Mmg ta ckup td0w lhaa at sne . .
Hehe . .
Tpy ta pew lhaa . .
G kem urh p0wn bkn utk td0w an :) ? ?
Pagy ahad to0 , ary t'akhir itew 0wg at sne , adew aktiviti crik brang2 . .
Dyew bgy ptunjuk , dyew ckp at2 dgn pk0k cempedak . .
Yg kumpulan Ieka n sesetgah kumpulan g crik at pk0k nangka . .
Hahaha . .
B0leyh plak t'silap pk0k cempedak n pk0k nangka . .
Paz urh aktiviti jlan ljuw . .
Jauh glew . .
Ieka ta lrat cgt2 daa . .
Last2 Ieka kne blik nan kete . .
Ta cmpi sparuh jlan p0wn Ieka lary . .
Paz pd urh truz bdan Ieka jdy atet2 . .
Aktiviti last itew 0wg ptandingan msak n uat sesuatu gne bhan2 cum ranting
kayu , , daun2 n laen . .
Paz urh pnyampaian hdiah then blik . .
Ta puaz asew . .
Msti Ieka akn wnduw saat2 at kem urh . .
Mmg bez lhaa :) . .
Cmue niey akn jdy knangn yg indah uat Ieka . .
N Ieka asew dax2 laen p0wn cum urh jgk :) . .





Thursday, 7 June 2012

cyunk adeq :)

Hye k0rang . . 
Daa lme ieka ta update bl0g niey . . 
B'habuk daa p0wn bl0g niey kan ?
Hehehe . .
Nmpk pic at atz urh ? ?
0mey an dax yg cbelah ieka urh ? ?
0mey larh , adeq ieka an . . :)
Chubby an dyew (tembam) . .
Geram asew na cubit2 pipi dyew urh . . :)
Ieka knal dyew at fb jew p0wn . . 
Tpy dyew baek . . 

- Adeq . .
Tamo0 n0ty2 taw . .
Hehe . .
Jgew diri el0wk2 k mucux :p ? ?
Blajar t0wl2 taw . .
Akk d0a an adeq k ? ?
Cyunk adeq l0rh . .
N jgn lpew akk taw . .
Ntiw akk sdeyh . .
Hukh hukh :( . .
Btw akk d0a an adeq n bf adeq kkal cmpi blew2 k ? ?
Amin . . . :)
H0pe dyew dpt jgew adeq n hbngn k0rang nan baek . .
Adeq p0wn cme taw . .
Jgew dyew n hbngn k0rang nan baek . .
Akk na tg0wk adeq epy slalu :) . .
<3 AKAK CYUNK ADEQ <3



Wednesday, 2 May 2012

HAPPY BIRTHDAY :)

Hye si 0mey n si encem :) . .
Daa taw an Ieka na ctew sal pew ? ?
Tg0wk title p0wn daa dpt taw an sal pew yg Ieka na ctew . .
Na ctew sal bday b0yz niey larh . .
Nmpk gmbr at atz urh ? ?
Ary niey bday dyew :) . .
Bday yg ke-17 . . .
Meh rmai2 nyanyi 'epy bday at dyew meh :) . .
HAPPY BIRTHDAY TO YOU . .
HAPPY BIRTHDAY TO YOU . .
HAPPY BIRTHDAY TO NAZRUL . .
HAPPY BIRTHDAY TO YOU . . . . 
hehe :)
Btw , Ieka ta taw lngsung yg ary niey bday dyew . .
Dyew bkn na bgtaw Ieka p0wn :( . .
Mjur larh Ieka 0n9 pagi td n tg0wk at fb ary niey bday dyew . .

# hei awk ! !
smpi aty awk ta bgtaw yg ary niey bday awk . .
huhu . .
tp slh sy gk an bub ta tnyew . .
hehe , c0wiey awk :) . .
btw , epy bday taw awk . . 
sem0ga pnjang um0 , mura rzeki . .
n sem0ga awk bjye dlm exam ntiw :) . .
tam0 n0ty2 k :) . .
hehe . . 

Tuesday, 1 May 2012

adeq angkt bwu :)

Hye k0rang . . 
Korang pew khabar ? Chat ? H0pe chat larh k ?
Hehe . .
Ieka epy ngt2 ary niey c0z dpt adeq angkt bwu . .
Wink2 . . :)
Nmpk gmbr at atz urh ?
Urh larh adeq angkt bwu Ieka :)
C0wiey dik bub curik gmbr adeq . . hehe . .

Itew 0wg knal at sk0wla . .
Mse urh mse blik . .
Ieka tguw mak ieka n dyew p0wn tguw mak dyew . .
Ieka b0san , Ieka p0wn ringan an arh mulut niey utk tgur dyew . .
Tgah sdap2 b0rak , mak Ieka dtg . .
Paz urh Ieka p0wn mtk arh n0 ph0ne dyew . . 
Sjew jew mtk bub b0san2 ingt na text nan dyew . .
Tp mlm urh lpew plak na text nan dyew . .
Smpi larh ary niey Ieka lpew na text dyew . .
Paz urh td ieka 0n9 , tg0wk2 dyew anta chat . .
Ieka p0wn chat arh jup nan dyew . .
N dyew mtk na jd adeq angkt Ieka . . 
Ieka trme jew larh :) . .
# Thanks dik bub na jd adeq angkt akk :) . .
Cyunk adeq . . :)

Saturday, 28 April 2012

thinking 0f u :'(

Assalamualaikum . . Hye k0rang . .
Nmpk gmbr at atz urh ? ? Gmbr sdeyh an ? ?
Urh mnunjuk an yg ieka tgah sdeyh . . :'(
Cm2 mslah yg dtg at ieka skunk . .
Paz 1 , 1 mslah yg dtg . . Tp s0key larh ieka cbew utk kuad . . Ieka cbew utk pendam smuenyew . .
Wlaup0wn ieka taw makin ieka pendam , makin ieka akn trasew saket . Tp biar arh . .
Ieka lbeyh rela pendam dari luah an at sapew2 . .
SUMPAH ieka ckp ieka daa penad ngt2 id0p nan air mte cm niey tp na uat cm anew . .
Daa d tntu an id0p ieka cm niey . . Papew p0wn yg jd ieka ttap kne tr0ws an jgk khidupan niey an ?
Wlaup0wn ieka ngah sdeyh , tp blew ieka jmpew mber2 , ieka akn jd epy . .
Thanks sangad2 at k0rang bub k0rang slalu uat ieka epy . .
Wlaup0wn kbhgiaan yg ieka tnjuk at k0rang urh palsu tp ieka ttap asew epy :) . .
Mf an ieka sbb tpksew pura2 epy dpan k0rang . .
Mf an ieka sbb ta ctew mslah ieka at k0rang . .
N mf an ieka jgk law ieka ggal jd kwan yg baek utk k0rang . .
Tp ieka na k0rang taw , ieka cyunk k0rang . .
K0rang larh tmpt ieka epy , k0rang larh 'tulang belakang' ieka . .
Law k0rang ta derk mst sdeyh yg ieka asew skunk mkin terasew kan ? ?
Wlau apew p0wn jd , k0rang ttap kwan ieka smpi blew2 . .
Ieka ta an pnah lpew an k0rang . .
Thanks k0rang . . ILYSM :)

Thursday, 5 April 2012

fuck kau ! !

Salam . Hye k0rang . . Niey na ctew sal dax p0mpuan yg ta reti na h0rmat 0wg yg lbeyh tua dari dyew . . Adew arh s0wang dax p0mpuan niey msg ieka smlm , dyew ckp jgn gguw pkwe dyew daa . Bajek glew k0d care dyew ckp urh . Cm dyew s0wang adew pkwe n cm pkwe dyew s0wang jew lakiey dlm dunia niey . Cm arh ieka niey batak sangad nan pkwe dyew urh . H0nestly , mmg ieka text nan pkwe dyew tp juz sbg mber jew k0d . N pkwe dyew urh p0wn slalu gk text ieka . N pnah gk ckp yg cyunk ieka larh apew larh tp ta derk lak ieka na ngdu2 at dyew bab ta na dyew 0wg gd0wh . S0 , , ieka biar an jew arh . Last2 mybe pkwe dyew k0d yg bgtaw at dyew yg ieka text2 pkwe dyew . Puaz arh k0d aty lakiey urh bab daa bjyew uat 0wg p0mpuan gd0wh bab dyew . . Pew yg pling ieka ta than nyew , ske2 aty dyew ckp ieka ta derk mruah n munafik . . Huuh . . Q0e sapew na ckp2 aquw cm urh ? Jmpew aquw p0wn ta pnah , daa na judge aquw cm urh . . Struk2 aquw niey ta derk arh smpi cm q0e . . Mlaz jew aquw na ctew sal q0e at cni . Bab aquw bkn jniz cm q0e . Ckp maen ik0d sdap jew . Na s0und 0wg urh agk2 arh . Reti arh ckit h0rmat . Cm mendew jew na gd0wh2 sal lakiey . . Aquw ta mati agy arh wei law ta kwan nan pkwe q0e urh . . :)

Tuesday, 20 March 2012

sahabat :)

Assalamualaikum . . Hye k0rang . .
Ary to0 adew arh lakiey niey tp0n ieka . . 
Dari anew dyew dpt n0 urh ieka ta taw larh an . .
Paz urh ieka tnyew arh dyew sapew , dyew ckp dyew ex mber ieka . .
T'kej0t gk blew ieka dgr yg tp0n urh ex mber ieka to0 . .
Paz urh dyew nangez2 mse tp0n ieka . .
Dyew luah smue yg dyew asew . .
Sbg mber , ieka phm cm anew dyew asew . . 
Paz urh sbb ieka agp dyew cm mber , ieka nshat arh at dyew . .
Ta na arh dyew trus2 nangez cm urh . .
Byang an larh , dlm shari to0 bpew kali dyew tp0n ieka . .
N stiap kali dyew tp0n ieka mst dyew nangez . .
Smpi ieka p0wn daa ta taw na pjuk cm anew . .
Paz urh blew dyew daa 0wkey ckit , , ieka p0wn asew lega arh jgk . .
Bab ta sia2 ieka nasihat2 at dyew . .
Ieka uat smue urh sbb agp dyew mber jew . . Ta lbeyh p0wn dari urh . .
Law k0rang p0wn , k0rang ta an na biar mber k0rang sdeyh2 an ?
Ta kire arh mber urh lakiey kew p0mpuan an ?
Cm urh gk arh nan ieka . .
Paz pd urh dyew slalu msg2 n tp0n ieka . .
N dyew adew ajk ieka kpel . . 
Tp ieka ta trme p0wn . . Bnyk sbb ieka ta leyh na trme dyew . .
Paz urh ieka dpt taw dyew ckp at 'sese0wg' niey yg ieka d0k gguw2 dyew  . .
Saket gk arh aty ieka blew dgr cm urh . .
Sdang an dyew yg d0k gguw2 ieka . . Ieka leyh trme agy law dyew uat ctew at dax urh jew . .
Tp pew yg uat ieka isaw , ieka tak0d dyew uat ctew at mber ieka . .
Ta na arh mber ieka urh slah phm , n ta na arh gd0wh2 nan mber sal lakiey . .
Tp lakiey urh mmg BG0WS arh . . 
Ieka lyan dyew baek , dgr smue yg dyew luah . nsihat2 at dyew . .
Tp dyew leyh ckp yg ieka yg d0k gguw dyew ? ?
Q0e arh lakiey yg pling crdik skali yg pnah aquw jmpew . .
Apew niat q0e sbnar p0wn aquw ta taw arh . .
Yg pnting aquw nshat2 q0e sbb bg aquw q0e urh mber aquw . . 
Ta an aquw na biar q0e urh tr0ws2 nangez . .
Tp blew q0e daa uat cm niey , , nyesal glew aquw nshat2 at q0e . .

Thursday, 15 March 2012

cuti sk0wla :)

Assalamualaikum . . hye k0rang :)
 Jap jew asew cuti sk0wla an ? 

Pejam celik , pejam celik , daa tgal bpew ary jew agy cuti sk0wla . huhu :)
Puaz ta cuti sk0wla ? msti ta an ? sme larh itew . hehe . .
Bg yg 'SPM CANDICATES' thun niey paz pd cuti niey , ta lme agy start larh klaz2 tmbhan an ? 
Xderk daa larh maen2 paz niey . ta leyh na relax2 sangad daa larh kan ? hihihi :)
So , hyati larh cuti yg tgal bpew ary jew agy niey puaz2 . cuti larh sepuaz2 nyew . . hehe :)  

Wednesday, 14 March 2012

bl0g baru :)

Assalamualaikum . . :) hye . . :)
Akhirnyew ciap jgk ieka buad bl0g niey . . :)
Niey p0wn masih bnyk agy yg ieka ta reti sal bl0g2 niey . . :)
Maklum larh , bl0g bwu an ? hehe :)
K0rang yg adew bl0g urh , f0ll0w larh bl0g ieka yg ta sberapa niey k ? :)
Ntiw ieka f0ll0w bl0g k0rang blik . . :)