Saturday, 8 December 2012

Bile Kite Sayangkan Seseorang



Bile kite sudah mula menyayangi seseorang tu , , kite akan sentiasa ingin kan die bahagia . . Kalau boleh setiap saat kite ingin bersame nya . . Bile kite sayang seseorang tu , , kite tunggu die lame mane pun tak pe . . Tapi bile die tunggu kite , die marah-marah . . Hati kata ala , adat lah ade yang menunggu dan ditunggu . . Bile kite sayang seseorang tu , kite tak tido pun tak pe sebab nak layan die mase die tengah bosan . . Tapi bile kite bosan , , ade die layan kite ?  ? Hati kate tak pe lah , , mungkin die sibuk kott . . Bile kite sayang seseorang , , kite sentiasa nak bercerita dengan dia sebab tak nak die bosan . . Ape yang kite cerita kan tu , , die wat macam kite cerita dengan batu . . Tapi bile die cerita dengan kite , , kalau kite wat macam tu kat die mesti kite kena marah . . Hati kate tak pe , , sayang lah kate kan . . Bile kite sayang seseorang tu , , kite sentiasa mengalah bile gaduh dengan die , , cube ajak die bincang elok-elok . . Tapi die buat tak tahu je . . Even kite cube untuk pujuk die and ajak die bincang pun , , die buat tak tahu je . . Hati kate tak pe lah , , mungkin die tengah tension and perlukan mase . . Bile kite sayang seseorang , , kite sentiasa nak bergayot dengan die . . Tapi bile kite nak kol , , ade je alasan die . . Kawan die kol , , bile-bile masa pun boleh . . Hati kate tak pe lah , , kawan die kawan kite jugak . . Bile kite sayang seseorang , , kite sentiasa cuba untuk happy kan dia walaupun masa tu hati kite tengah sakit . . Hati kate tak pe lah , , kebahagiaan dia kebahagiaan kite jugakk . . Bile kite sayang seseorang tu , , kite cukup risau bile die cakap die sakit . . Tapi bile kite sakit , , die cakap jage diri , , makan ubat . . Hati kate tak pe lah . . Tak kan lah die nak kena fikir kan kite je . . Bile kite sayang seseorang tu , , kite cuba juga untuk faham dia . . Tapi pernah tak die cube untuk faham kite ? ? Hati kate tak pe lah , , tak kan nak suruh die faham kan kite je . . Bile kite sayang seseorang , , kite sentiase maafkan die , , walaupun waktu itu hati kite masih terluke . . Hati kate tak pe lah , , kite bukan sape-sape untuk hukum die . . Bile kite sayang seseorang , , kite tak pernah bagitahu die bile kite menangis . . Kite tau kalau kite bagitahu pun , , die tak akan faham macam mane kite rase . . Hati kate tak pe lah , , tak kan lah semue benda nak bagitahu kat die . . Bile kite sayang seseorang , , kite cuba untuk tak bersikap pentingkan diri sendiri . . Tapi die tak pernah pun cube untuk ambil tahu semua tu . . Hati kate tak pe lah , , dah tu perangai die . . Terima je lah segala baik dan buruk die . . Bile kite sayang seseorang , , kite sayang nak tinggalkan die buat selama-lamanya . . Sebab kite takott die tak bahagia . . Tapi bile kite cakap seolah-olah macam nak tinggal kan die , , die cakap lebih kurang je . . Hati kate ya Allah , , macam mane lah bile kite dah tak ade lagi dalam hidup die , , mesti die bahagia kan ? ? Bile kite sayang seseorang , , kite tak akan pernah sanggup tengok die derita . . Tapi pernah tak die cube untuk hargai kite ? ? Hati kate , , tahu tak betape sayang nye kite kat die ? ? Bile kite sayang seseorang , , kite sanggup tinggal kan die untuk orang lain . . Walaupun mase tu hanya Tuhan yang tahu macam mane kite rase . . Agak-agak die sedar tak pengorbanan kite tu ? ? Hati kate , , tak pe lah . . Kite ikhlas lepaskan die . . Asal kan die bahagia . . Bile satu hari nanti die dah sedar dan kite dah tak ade lagi dalam dunia ni , , die datang ke pusara kite . . Die mintak maaf sebab pernah abaikan kite . . Die mintak maaf sebab pernah buat kite tunggu-tunggu die . . Die mintak maaf sebab tak hargai kite . . Die mintak maaf sebab selalu nampak salah kite je . . Die mintak maaf sebab selalu tak hiraukan kol kite . . Die mintak maaf sebab tak pernah cube untuk dengar segala luahan hati kite . . Die mintak maaf sebab pernah pentingkan diri die sendiri . . Die mintak maaf sebab tak pernah ambil kisah tentang pengorbanan-pengorbanan kite . . Die mintak maaf sebab tak pernah ambil tahu tentang setiap air mata kite yang jatuh sebab die . . Namun die jugak sedar semue nye sudah terlambat . . Die juga sudah terlambat untuk mengungkapkan kate maaf :'( . .

No comments:

Post a Comment